Spionajul rusesc a încercat să fure date clasificate despre modernizările aduse tancului T-84 „Oplot"

  • 23 Februarie 2021 14:31
Spionajul rusesc a încercat să fure date clasificate despre modernizările aduse tancului T-84 „Oplot

Direcția de Contraspionaj a Serviciului Ucrainean de Informații (SBU) a reținut, pe 22 februarie 2020, un agent de informații militare rus în Harkov, care avea drept misiune să intre în posesia unor date și informații cu caracter secret care cuprindeau documentația tehnică privind dezvoltarea și producția tancului ucrainean T-84BM „OPLOT”, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, agentul reținut era cetățean al Ucrainei, care a fost recrutat de ofițeri de informații din Direcția Principală de Informații (GRU) a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, în timpul unei călătorii efectuate în Rusia, transmite Serviciului Ucrainean de Informații, într-un comunicat de presă.

Agentul a încercat să intre în posesia unor date și informații cu caracter secret, prin intermediul unui angajat al KKBM Morozov – biroul de proiectare Harkov care a dezvoltat tancul T-84 „Oplot". Sub atentă monitorizare a agenților SBU, agentul a primit o falsă documentație tehnică de la angajat și a predat fotocopiile unui reprezentant al serviciului rus de informații.

Cetățeanul ucrainean, recrutat de serviciile de informații militare ruse, a fost reținut de agenții SBU în timp ce primea un ’’set complet de documentație tehnică” marcat „Secret”.  Acestuia i-a fost adus la conștiință că este reținut pentru trădare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău