Spionajul militar ucrainean susține că Rusia nu a obținut efectul scontat de la așa-zisul „congres al deputaților din regiunea transnistreană”

  • 01 Martie 09:57
Spionajul militar ucrainean susține că Rusia nu a obținut efectul scontat de la așa-zisul „congres al deputaților din regiunea transnistreană”

Serviciul de Informații Militare al Ministerului Apărării al Ucrainei (DIU) a comentat așa-zisul congres din 28 februarie al parlamentarilor de toate nivelurile din regiunea transnistreanăa, afirmând că rezultatul nu a fost pe potriva așteptărilor Kremlinului, transmite Ukrainska Pravda, citată de Rador Radio România.

Andrii Iusov, reprezentant al DIU, a declarat că știrile despre presupusele intenții ale parlamentarilor din Transnistria de a cere integrarea regiunii în teritoriul Rusiei nu s-au confirmat. Informația inițială fusese transmisă de un opozant al regimului pro-rus de la Tiraspol, scrie G4Media.

„Ținând cont de situația din TMR (nerecunoscuta Republica Moldoveană Transnistreană), nu s-a întâmplat nimic. Rusia nu a obținut rezultatul dorit. În această situație, acțiunile lor deopotrivă politice și de spionaj au eșuat.”

Iusov a mai observat că „congresul deputaților” din Transnistria nu a apelat doar la Rusia, ci și la instituții UE, un „fapt grăitor” în sine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău