Spionajul german a interceptat convorbiri ale soldaților ruși care vorbesc despre uciderea de civili în Ucraina

  • 07 Aprilie 2022 12:25
Spionajul german a interceptat convorbiri ale soldaților ruși care vorbesc despre uciderea de civili în Ucraina

Serviciul german de spionaj (BND) a interceptat conversații între soldații ruși aflați în Ucraina, care se presupune că ar putea constitui o dovadă că împușcarea de civili ar face parte din strategia de război a Rusiei în această țară, scrie joi săptămânalul Der Spiegel.

BND a interceptat conversații radio între militari ruși, în care se menționează moartea unor civili, iar unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cazuri de civili găsiți morți pe străzile din Bucha, de lângă Kiev, potrivit săptămânalului Spiegel, preluat de EFE și Agerpres.

Un soldat povestește altuia, într-una dintre aceste interceptări, cum el și alți soldați au împușcat o persoană pe bicicletă. Într-o altă conversație interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că „mai întâi civilii sunt interogați, apoi sunt împușcați”.

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai Grupului Wagner - care „s-au remarcat deja în intervenția din Siria pentru cruzimea lor deosebită” - ar fi implicați în moartea unor civili în Ucraina.

Spiegel mai relatează că interceptările telefonice ale BND arată că împușcarea civililor nu a fost o acțiune izolată a unor soldați, ci dovedesc că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic.

„Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acțiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii și a terorii în rândul populației civile pentru a elimina rezistența acesteia”, notează publicația germană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău