Spectacolul radiofonic „Grădina de sticlă” după romanul omonim de Tatiana Țîbuleac, va fi prezentat, astăzi, 16 septembrie, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești

  • 16 Septembrie 2022 10:58
Spectacolul radiofonic „Grădina de sticlă” după romanul omonim de Tatiana Țîbuleac, va fi prezentat, astăzi, 16 septembrie, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești

Spectacolul radiofonic „Grădina de sticlă” după romanul omonim de Tatiana Țîbuleac, va fi prezentat, astăzi, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se desfășoară în aceste zile la Chișinău. Spectacolul este realizat de Teatrul Radiofonic București. Dramatizarea și adaptarea radiofonică - Magda Duțu, regia artistică - Petru Hadârcă. Spectacolul de teatru radiofonic reunește actori din București și de la Chișinău.

Spectacolul „Grădina de sticlă”, va fi audiat în Sala Antract a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, la ora 14:00. Intrarea la acest spectacol radiofonic este gratuită.

O expoziție de fotografie „In memoriam Ion Caramitru” semnată de Florin Ghioca, fotograful Teatrului Național din București „I.L. Caragiale”. Expoziția va fi vernisată la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, ora la 18.30.

Expoziția cuprinde scene din culisele cu maestrul Ion Caramitrul, cel care a stat la temelia organizării Reunii Teatrelor Naționale Românești. „A trecut un an de când Ion Caramitru a plecat din această lume. Este momentul să ni-l reamintim și să-l comemorăm cum se cuvine, nu numai ca un mare actor, regizor, director de teatru… ci și ca OM. Dincolo de scenă”, a spus Florin Ghioca, fotograf oficial al Teatrului Național din București și președinte fondator al International Association of Theatre Photographers.

La ora 19:00, publicul este invitat la spectacolul „Chiritza în concert”, susținut de actorii Teatrului Național „Lucian Blaga” de la Cluj-Napoca. Un spectacol-concert în regia Adei Milea, scenografia aparține Alexandrei Constantin. Organizatorii spun că este o comedie muzicală pe care nu o recomandă copiilor sub 12 ani. Se vor aborda subiecte desprinse din realitate, ridiculizate ca să pună în evidență burghezia tipică arivistă, avidă după bani și averi, tiranică, dar emoționându-se la orice mic cadou sau compliment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău