Spectacolul "Hamlet în sos picant", producție a Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Chișinău, va fi prezentat pe scena Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București

  • 07 Ianuarie 2022 12:10
Spectacolul

Spectacolul "Hamlet în sos picant" după Aldo Nicolaj, regia Alexandru Cozut, producție a Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Chișinău, va fi prezentat pe scena Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, la sala Studio, pe 16 ianuarie, de la ora 19,00.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Național București transmis AGERPRES, spectacolul, dublu premiat la Gala UNITEM, este prezentat la București în cadrul turneului "Teatru Românesc la București, Iași și Chișinău".

Din distribuție fac parte Petru Hadârcă, Angela Ciobanu,  Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca / Igor Babiac.

"Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală, unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie - ce-i drept, în sânge e doar friptura... restul e picanterie", se arată în prezentarea spectacolului.

"Hamlet în sos picant" a avut premiera pe 30 noiembrie 2020 și la Gala Premiilor UNITEM 2021 a obținut premii pentru Cel mai bun rol masculin - Petru Hadârcă, pentru rolul Froggy, și Cele mai bune costume teatrale - Tatiana Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău