Specialiștii IT români de pretutindeni lansează o aplicație mobilă în cinstea Centenarului

  • 19 Februarie 2018 16:26
Specialiștii IT români de pretutindeni lansează o aplicație mobilă în cinstea Centenarului

Romanian IT – Comunitatea globală a românilor din tech – sărbătorește Centenarul Marii Uniri  într-un mod cu totul deosebit. În data de 9 mai, de Ziua Europei, vor lansa CelebRo, o aplicație gratuită pentru mobil care prezintă “harta românească a Parisului”, geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuți sau cei care au rămas în anonimat până acum.

Prin exemplul personalităților române care au trăit în Orașul Luminilor, IT-știi români vor să celebreze țara noastră, doresc să crească vizibilitatea patrimoniului său cultural și, totodată, vor să îmbunătățească imaginea românilor care locuiesc în acest moment în Franța, relatează Financiarul.ro

Beneficiarii direcți ai aplicației mobile sunt românii care vizitează Parisul, cei care locuiesc aici dar și francezii sau alte naționalități, deoarece capitala Franței găzduiește anual peste 30 de milioane de turiști.

Cu atât mai valoros este acest proiect pentru promovarea valorilor românești, cu cât astăzi, 19 februarie 2018, se comemorează 142 de ani de la nașterea renumitului sculptor român Constantin Brâncuși, care a studiat, a trăit și a decedat în Paris, făcând cinste României peste tot în lume.

Specialiștii IT români de pretutindeni lansează o aplicație mobilă în cinstea Centenarului

Proiectul s-a bucurat încă de la inceput de susținerea Ambasadei României la Paris, prin implicarea Excelenței sale domnului Luca Niculescu, și în vederea dezvoltării ulterioare va beneficia și de suportul Institutului Cultural Român de la Paris.

“Știți unde era cafeneaua Riche, în care aveau loc dineurile impresioniștilor finanțate de susținătorul lor, Georges de Bellio sau Gheorghe Bellu? Când treceți pe la Odeon o să aflați despre Jean Yonnel, profesor de dicție al însuși generalului de Gaulle. Nu departe, din sediul Radio Europa Liberă din Paris, se auzea vocea Monicăi Lovinescu, simbol al rezistenței anti-comuniste din exil. În timpul plimbărilor prin capitala franceză, vom avea toate aceste informații și multe altele, în telefonul din buzunar. Cu CelebRo putem explora punctele de interes din jurul nostru, alege o plimbare deja construită sau imagina propriul traseu. Vrem să lansăm aplicația în jurul datei de 9 mai 2018, o zi cu triplă semnificație: Ziua Independenței în România, Ziua Europei și încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. În timp, aceasta va putea fi extinsă și la alte orase: Viena, Bruxelles, Berlin, Roma sau New York”, declară Raluca Maria Smaranda, inițiatoarea proiectului, stabilită în Paris de 3 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:5,14 m/s
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
8
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău