Specialiștii în securitate cibernetică îndeamnă utilizatorii de internet la vigilență în perioada sărbătorilor

  • 24 Decembrie 2022 17:00
Specialiștii în securitate cibernetică îndeamnă utilizatorii de internet la vigilență în perioada sărbătorilor

Mesajele primite pe social media, sms sau e-mail trebuie verificate pentru a ne asigura că sursa este reală și că expeditorul este legitim. Verificarea poate fi făcută pe un canal de comunicare alternativ, transmite romania-actualitati.ro.

Specialiștii în securitate cibernetică lansează un nou apel la vigilență din partea utilizatorilor de internet în preajma sărbătorilor. "Atenție la capcane, în special în perioada urmatoare, când mulți utilizatori acționează în grabă online, cu o atenție distributivă!" - avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC într-o postare pe Facebook.

Scopul mesajelor special concepute de infractorii cibernetici este de a sensibiliza, panica sau stimula potențialele victime să acceseze un link sau să-și ofere date sensibile. De aceea, mesajele primite pe social media, sms sau e-mail trebuie verificate pentru a ne asigura că sursa este reală, expeditorul, este legitim, iar această verificare poate fi făcută pe un canal de comunicare alternativ - spun specialiștii DNSC. Un set de recomandări pentru eventualele victime ale infractorilor cibernetici este disponibil pe site-ul instituției guvernamentale dnsc.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău