Specialiștii atenționează în privința unui nou val de COVID-19. Când va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău

  • 20 August 2021 09:26
Specialiștii atenționează în privința unui nou val de COVID-19. Când va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău

Specialiștii în sănătate publică atenționează în privința unui nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta, iar statisticile din ultimele zile arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave, anunță municipalitatea. Astfel, sâmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde se va discuta despre acțiunile necesare în continuare pentru a ține pandemia sub control.

De asemenea, în acest context, Primăria Chișinău anunță că la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare.
 
Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 paturi de staționar (pentru tratament) și 100 paturi de triaj.
La fel, vor putea fi suplinite până la 24 paturi de terapie intensivă.
Au fost mobilizat suplimentar personal medical și a fost asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo.
 
Municipalitatea mai anunță că urmează să definitiveze planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.
 
Totodată, este fortificată asistența medicală primară, echipele medicilor de familie pentru monitorizarea eficientă și tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare, pentru intensificarea imunizării anti-COVID pentru populația încă nevaccinată.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău