Specialiștii ANSP au înregistrat 83 cazuri de gripă

  • 14 Ianuarie 2019 09:50
Specialiștii ANSP au înregistrat 83 cazuri de gripă

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au înregistrat de la începutul sezonului rece 83 de cazuri de gripă, dintre care 35 doar în ultima săptămână, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, la momentul actual, în Republica Moldova situația epidemiologică prin gripă este sub pragul epidemic. Conform datelor parvenite din raioane, săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii a scăzut cu 7,8%. În această perioadă au fost raportate 6222 de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Probele preluate de la bolnavii de gripă au arătat prezența virusului A(H1N1) și A(H3N2). Persoanele care au suferit de gripă nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, activitatea gripală continuă să crească în regiunea europeană. Un număr mare de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal se înregistrează în România și Ucraina.

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă cetățenilor să nu recurgă la autotratament și să se adreseze la medic la apariția primelor simptome de boală compatibile cu gripa. Să evite contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat și obezitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău