Specialiștii ACC au inițiat un amplu proces de inventariere a locurilor de consum

  • 05 August 2022 19:24
Specialiștii ACC au inițiat un amplu proces de inventariere a locurilor de consum

Angajații furnizorului de apă au inițiat Campania de inventarierea a locurilor de consum din raz mun. Chișinău, inclusiv și din suburbii în scopul depistării și identificării încălcărilor în evidența serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, conectărilor neautorizate, consumurilor frauduloase, lipsei contractelor, violării sigiliilor etc.

Prin urmare, administrația S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”, antenționează toți consumatorii să acorde accesul angajaților furnizorului de apă pentru a efectua controalele respective. Angajații operatorului vor desfășura controale săptămânale în diverse sectoare ale mun. Chișinău.

Pentru prima etapă, specialiștii ACC își propun inventarierea locurilor de consum din sectorul Centru, atât consumatori cansici, cât și non-casnici, a întovărășirilor pomicole, dar și a construcțiilor cooperative de garaje. Astfel, ca urmare a desfășurării procesului de inventariere și a controalelor inopinate au fost inspectate 984 locuri de consum. De menționat, că 479 consumatori au acordat accesul.  

Ca urmare:

- s-au depistat 86 de adrese, care includ atât persoane fizice care sunt plecate peste hotare, cât și agenții economici care nu își mai desfășoară activitate.

- 6 nereguli de utilizare a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, cum ar fi: 2 cazuri de deversare a apelor pluviale în sistemul public de canalizare, 1 conectare neautorizată la serviciul public de alimentare cu apă, 3 cazuri de violare a sigiliului - client non-casnic. 

- În urma neregularităților soldate au fost întocmite 264 de prescripții pentru încheierea contractelor, au fost întocmite 199 de scheme pentru alimentarea cu apă, iar 129 de scheme au fost reconfirmate. 

În cadrul procesului de inventariere a locurilor de consum au fost implicate 26 de echipe de lucru din cadrul întreprinderii. Numărul echipelor va mărit fi constant. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău