Speakerul Zinaida Greceanîi va participa, la Strasbourg, la summitul european al președinților de Parlament

  • 22 Octombrie 2019 13:00
Speakerul Zinaida Greceanîi va participa, la Strasbourg, la summitul european al președinților de Parlament

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va efectua o vizită de lucru la Strasbourg unde va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament. Forumul se va desfășura la Palatul Europei, pe 24-25 octombrie, și va întruni speakeri din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator, precum și președinți ai altor organizații internaționale, informează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Summit-ul va pune în dezbateri trei subiecte de actualitate.

Primul subiect are genericul ”Casa noastră europeană comună – următorii 70 de ani” și este dedicat celor șapte decenii ai Consiliului Europei, dar se va referi și la cei trei decenii de la căderea zidului de la Berlin, precum și la procesele de actualitate și de perspectivă din spațiul european comun.

În cadrul acestui panel, președintele Parlamentului Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, va ține un discurs în fața participanților la summit.

O altă tematică este ”Implementarea Agendei ONU 2030 și a obiectivelor sale de dezvoltare durabilă: contribuția parlamentelor”.

Cel de-al treilea subiect este întitulat „Femeile în politică și în discursul public – Care este rolul pe care-l pot juca parlamentele naționale în combaterea creșterii nivelului de hărțuire și discursului de ură în adresa femeilor politicieni și parlamentari?”.

Speakerul Zinaida Greceanîi va avea mai multe întrevederi bilaterale, în contextul summitului, inclusiv cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu președintele APCE, Liliane Maury Pasquier, cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Summitul european al președinților de Parlament este o conferință bianuală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
5,49 °C
nori împrăștiați
Umiditate:64 %
Vint:2,64 m/s
Thu
7 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
7 °C
Mon
11 °C

Curs oficial BNM 26 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3526 0.0359
USD 17.8588 0.0084
RON 4.0252 0.0052
UAH 0.7282 -0.0004
RUB 0.2732 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău