Spania: Șeful statului major demisionează, după ce s-a aflat că s-a vaccinat înainte să aibă dreptul

  • 24 Ianuarie 09:40
Spania: Șeful statului major demisionează, după ce s-a aflat că s-a vaccinat înainte să aibă dreptul

Șeful statului major al armatei spaniole, generalul Miguel Angel Villarroya, și-a prezentat sâmbătă demisia după ce a fost acuzat că s-a vaccinat împotriva Covid-19 înainte să-i vină rândul, a anunțat statul major într-un comunicat, relatează AFP și Agerpres.

„În scopul de a nu afecta imaginea forțelor armate, generalul Villarroya și-a prezentat astăzi cererea de demisie ministrului apărării”, menționează textul citat.

Potrivit unei surse din statul major contactate de AFP, demisia sa a fost acceptată de ministrul Margarita Robles.

Vineri, ministrul de interne a demis un locotenent-colonel, agent de legătură al Gărzii civile în statul major al armatei, în urma unui raport intern care a ajuns la concluzia că a beneficiat de vaccin fără a face parte dintr-un grup prioritar, într-o țară în care peste un milion de doze sunt în prezent administrate cu prioritate personalului medical și rezidenților din căminele de bătrâni.

Mai mulți membri ai statului major sunt acuzați în acest raport că au primit fără să aibă dreptul o primă doză de vaccin.
Generalul forțelor aeriene Miguel Angel Villarroya, de 63 de ani, a dat asigurări totuși că nu a avut niciodată intenția „de a profita de privilegiile sale în mod nejustificat”.

Pe lângă militari, responsabili politici din diferite partide au primit și ei prima doză de vaccin, fără a face parte nici ei dintr-un grup prioritar.

Unul dintre ei, un consilier regional pentru sănătate din Murcia, Manuel Villegas, a fost constrâns să demisioneze.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
7
Cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
5
Sun
2
Mon
2
Tue
3

Curs oficial BNM 25 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2724 -0.0311
USD 17.4859 -0.0428
RON 4.3636 -0.0055
UAH 0.6256 -0.0021
RUB 0.2378 0.0011
Arhivă Radio Chișinău