Spania se așteaptă la o creștere a numărului de turiști în această vară, față de perioada de dinaintea pandemiei

  • 04 Iunie 2023 11:00
Spania se așteaptă la o creștere a numărului de turiști în această vară, față de perioada de dinaintea pandemiei

Spania se așteaptă să primească mai mulți turiști în vara acestui an decât înainte de pandemie, după ce sosirile vizitatorilor străini în aprilie au fost cu 1,2% mai ridicate decât în perioada similară din 2019, a afirmat ministrul Turismului, Hector Gomez, transmite AGERPRES.

Datele reflectă o redresare extraordinară a turismului, totul pare să indice că vom depăși recordurile, comparativ cu 2019", a declarat Hector Gomez.

Guvernul estimează că în perioada mai-octombrie 2023 vor vizita Spania între 52,3 și 54,8 milioane de turiști, o ușoară creștere față de numărul vizitatorilor din perioada mai-octombrie 2019, un an record pentru turism.

La începutul sezonului de vârf, Spania a primit 7,3 milioane de vizitatori străini în aprilie, conform datelor oficiale, notează Agerpres.

Prioritară este atragerea călătorilor de pe piețele îndepărtate, cum ar fi Statele Unite, China, Coreea de Sud și Japonia. Recent, oficialii guvernamentali spanioli s-au întâlnit cu reprezentanți ai unor companii aeriene din Asia pentru sporirea conectivității, unele rute urmând să fie reluate luna aceasta, a explicat Hector Gomez.

Conform datelor oficiale, din SUA au venit cei mai mulți vizitatori străini în aprilie.

Spaniolii au fost surprinși după ce Guvernul a anunțat alegeri generale anticipate în 23 iulie, în mijlocul sezonului de vacanță. "Nu avem anulări ale rezervărilor până acum, nu anticipăm efecte asupra turismului în urma stabilirii alegerilor anticipate în 23 iulie", a afirmat ministrul Turismului.

Turismul este un sector strategic pentru Spania, a doua destinație mondială după Franța cu aproape 84 de milioane de vizitatori în 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău