Spania reduce cota de TVA pentru măștile chirugicale la 4%

  • 11 Noiembrie 2020 15:25
Spania reduce cota de TVA pentru măștile chirugicale la 4%

Guvernul spaniol va reduce cota de TVA pentru măștile chirugicale la 4%, de la 21%, în încercarea de a reduce prețul lor de vânzare cu amănuntul în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul Bugetului, Maria Jesus Montero, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Cu prilejul dezbaterilor din Parlament cu privire la bugetul pentru 2021, Maria Jesus Montero a precizat că Guvernul spaniol a luat decizia de a reduce cota de TVA pentru măștile chirugicale după ce a fost informat de Comisia Europeană că o astfel de reducere este acceptabilă.

"Guvernul se va asigura că reducerea cotei de TVA se traduce într-un preț mai mic pentru consumatori și nu în marje de profit mai mari pentru afaceriști", a dat asigurări Montero.

Utilizarea măștilor care acoperă gura și nasul, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, este obligatorie de mai multe luni în Spania pentru persoanele cu vârsta de peste șase ani. Spania înregistrează al doilea cel mai mare număr de persoane infectate din Europa Occidentală. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău