Spania: Premierul Pedro Sánchez și-a dat demisia și a convocat alegeri anticipate pentru 23 iulie

  • 29 Mai 13:20
Spania: Premierul Pedro Sánchez și-a dat demisia și a convocat alegeri anticipate pentru 23 iulie

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat luni că va cere dizolvarea parlamentului în vederea organizării unor alegeri anticipate pe 23 iulie după ce partidul său a suferit o înfrângere usturătoare la alegerile locale și regionale ce au avut loc duminică, relatează Reuters.

„Am luat decizia când m-am uitat la rezultatele alegerilor de ieri”, a anunțat Sanchez într-un discurs televizat.

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSMS) condus de Sanchez și aliații săi de la Podemos, o altă formațiune politică de stânga, au pierdut alegerile în cel puțin șase din cele zece regiuni pe care le conduceau în contextul unor rezultate semnificativ peste așteptări înregistrate de rivalii conservatori de la Partidul Popular (PP) și Vox, un partid al dreptei radicale.

„Deși alegerile de ieri au avut o anvergură locală și regională, semnificația votului transmite un mesaj mai mare de atât. Acesta este motivul pentru care, atât ca prim-ministru, cât și ca secretar general al PSMS, îmi asum personal rezultatele”, a declarat Pedro Sanchez în timpul discursului său de astăzi.

Sondajele au anunțat o victorie a dreptei în dublul scrutin municipal și regional, dar nimeni nu se aștepta ca partidul lui Sanchez să sufere o înfrângere atât de dură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău