Spania | Parlamentul a decis prelungirea stării de urgență

  • 29 Octombrie 19:05
Spania | Parlamentul a decis prelungirea stării de urgență

Parlamentul spaniol a prelungit starea de urgență până la începutul lunii mai a anului viitor, oferind regiunilor autoritatea legală de a institui măsuri de carantină la nivel local și impune restricții de călătorie pentru a preveni răspândirea coronavirusului, transmit Reuters și EFE, citat de hotnews.ro.

Spania este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din Europa, înregistrând peste 3 milioane de infecții cu SARS-CoV-2, notează sursa citată

Măsurile de combatere a pandemiei au fost adesea îngreunate de disputele politice însă de data aceasta guvernul a reușit să strângă suficiente voturi în parlament pentru a extinde un decret de două săptămâni până în 9 mai 2021.

Guvernul spaniol afirmă că extinderea stării de urgență și restricțiile privind mobilitatea pe care le implică au fost inevitabile.

„Guvernul este conștient că cetățenii sunt obosiți după luni de eforturi și sacrificii, de a nu putea face ce obișnuiau înainte, să îmbrățișeze oameni, familia și prietenii noștri”, a declarat ministrul spaniol al sănătății, Salvador Illa.

„Dar nu este momentul să relaxăm măsurile, avem în față câteva săptămâni și luni foarte dificile”, a adăugat acesta.

Însă prelungirea stării de urgență nu va elimina incertitudinile pentru mulți spanioli întrucât guvernul lasă la latitudinea fiecărei regiuni să instituie propriile măsuri, creând un amestec de restricții de-a lungul țării.

Mai devreme în cursul zilei de joi, autoritățile din Catalonia au anunțat închiderea granițelor pentru 15 zile, închiderea cinematografelor și a teatrelor și extinderea închiderii barurilor și restaurantelor, afirmând că noile restricții sunt cruciale pentru a asigura că spitalele pot face față numărului de noi infecții.

„Sistemul nostru de sănătate nu poate gestiona acest nivel de presiune. Nu poate să mai suporte mult”, a declarat Alba Verges, șeful sănătății catalan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
5
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
1
Wed
4

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău