Spania | În pofida temperaturilor de peste 40 de grade, moldovenii vin în număr mare să-și exprime opțiunea la la alegerile parlamentare anticipate

  • 11 Iulie 2021 18:14
Spania | În pofida temperaturilor de peste 40 de grade, moldovenii vin în număr mare să-și exprime opțiunea la la alegerile parlamentare anticipate

Cei aproape 18.000 de cetățeni moldoveni din Spania pot vota în cinci secții organizate în Madrid, Barcelona, Málaga, Santander și Valencia. 

În ciuda temperaturilor ridicate din această țară, de peste 40 de grade, moldovenii vin în număr mare să-și exprime opțiunea la la alegerile parlamentare anticipate din țara lor de origine - după cum transmite corespondenta Radio România Actualiăți de la Madrid, Annamaria Damian.

Este foarte cald la Madrid, astăzi, dar cele 40 de grade nu-i împiedică pe cetățenii moldoveni, tineri sau mai în vârstă, să vină să voteze la secția din cartierul Villaverde. Sunteți demult în Spania?

-: De 10 ani. Suntem între două case, și aici, și acolo. Principalul este să fie un pas bun pentru Republica Moldova.
Reporter: Cu ce gând ați votat?
-; Cu schimbare.
Reporter: Și vă gândiți mult că vreți să vă întoarceți?
-: Nu. Nu ne întoarcem, dar avem frați, avem părinți...
-: Un pic cam triști.
Reporter: De ce?
-: Ne așteptam să fie mai multă lume.
Reporter: Și aveți de gând să vă întoarceți?
-: Niciodată.
-: Cea mai mare problemă este corupția.
-: Și chiar dacă suntem aici și o să rămânem aici, avem familia care este acasă, părinți, surori...
-: Asta-i datoria față de țara noastră și toți corupții și toți bandiții la putere este și normal că noi nu putem să fim indiferenți față de țară, suntem nevoiți să creștem copiii aici.

Reporter: Secțiile de votare rămân deschise până la ora 21:00 și se poate vota cu pașaportul, chiar dacă este expirat, cu buletinul valabil cu fișa de însoțire, sau cu livretul militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău