Spania: Guvernul trimite convoaie cu vaccin și alimente după ce o furtună de zăpadă a blocat mai multe drumuri

  • 10 Ianuarie 2021 18:45
Spania: Guvernul trimite convoaie cu vaccin și alimente după ce o furtună de zăpadă a blocat mai multe drumuri

Guvernul spaniol va trimite convoaie cu vaccinul împotriva COVID-19 și alimente, duminică, în zonele rămase izolate din cauza furtunii Filomena, care a adus cea mai abundentă ninsoare din ultimele decenii în centrul Spaniei și a provocat moartea a patru persoane, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în mașini, în timp ce poliția a întrerupt o amplă bătaie cu bulgări de zăpadă. Autoritățile au făcut apel la locuitori să rămână în case pentru a evita riscul producerii accidentelor și răspândirea coronavirusului.

Meteorologii au avertizat că valorile de temperatură ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, provocând formarea unui strat de gheață care ar putea deveni periculoasă și existând riscul prăbușirii unor copaci.

Meteorologii au plasat sâmbătă sub alertă roșie Madridul și alte patru regiuni.

Principalul aeroport internațional din Madrid a fost închis, iar operatorul său a indicat că nu se va redeschide mai devreme de duminică după-amiază, când zborurile vor fi reluate treptat.

Aproximativ 20.000 de kilometri de drumuri din centrul Spaniei au fost afectate de furtună, iar guvernul va trimite convoaie încărcate cu vaccinul împotriva COVID-19 și alimente pentru cei care au nevoie, a declarat ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos.

O femeie în vârstă de 36 de ani a născut sâmbătă într-o ambulanță în Madrid după ce personalul sanitar nu a putut să o transporte la spital.

Un bărbat și o femeie aflați într-o mașină s-au înecat după ce un râu a ieșit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit înghețate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităților.

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (Aemet), între 20 și 30 de centimetri de zăpadă s-au depus sâmbătă în capitală, aceasta fiind cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău