Spania cere ''eforturi suplimentare'' din partea UE ca urmare a deciziei SUA de oprire a finanțării pentru palestinieni

  • 03 Septembrie 2018 18:22
Spania cere ''eforturi suplimentare'' din partea UE ca urmare a deciziei SUA de oprire a finanțării pentru palestinieni

Spania a făcut apel la Uniunea Europeană și la statele sale membre să depună ''eforturi suplimentare'' ca urmare a deciziei SUA de a-și opri finanțarea pentru Agenția ONU de Ajutor pentru Palestinieni (UNRWA), relatează luni Xinhua, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Într-un comunicat de presă difuzat duminică, Ministerul spaniol de Externe i-a cerut Washingtonului să-și reconsidere decizia, ținând cont de faptul că SUA și-au redus ajutorul de la 365 milioane de dolari în 2017 la 60 milioane de dolari la începutul lui 2018.

SUA erau cel mai mare contribuabil pentru UNRWA.

''Situația financiară critică a UNRWA, provocată de decizia Administrației Trump, amenință serios continuarea programelor speciale din sănătate, educație și alimentație de care beneficiază direct refugiații palestinieni în Orientul Mijlociu'', se afirmă în comunicat. ''Desființarea serviciilor de bază pentru trei milioane de refugiați palestinieni ar putea avea consecințe grave pentru stabilitatea din regiune, în special în Fâșia Gaza'', se mai spune în comunicat.

Potrivit comunicatului, Madridul este ''total angajat în găsirea unor soluții comune'' care să-i permită Agenției să-și continue activitatea în mod sustenabil.

''Spania consideră că UE și statele sale membre ar trebui să depună eforturi suplimentare pentru a evita posibilele consecințe ale deciziei grave a SUA'', conchide comunicatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău