Soția lui Ruslan Popov, suspendată din funcția de procuror. E învinuită de complicitate la îmbogățirea ilicită

  • 28 Iunie 2022 14:57
Soția lui Ruslan Popov, suspendată din funcția de procuror. E învinuită de complicitate la îmbogățirea ilicită

Soția lui Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general, a fost suspendată din funcția de procuror de către Consiliul Superior al Procurorilor. Iulia Popov este învinuită de complicitate la îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, transmite IPN.

Demersul cu privire la suspendarea din funcție a fost înaintat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Examinarea acestuia a avut loc cu ușile închise, fără a se preciza motivele din cerere. Ca urmare, CSP a dispus suspendarea Iuliei Popov din funcția de procuror.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a precizată că motivele care au stat la baza înaintării de către procurorul general interimar a demersului de suspendare din funcție sunt determinate de statutul de învinuit al procurorului în cadrul cauzei penale recent expediate în instanța de judecată. Iuliei Popov îi este incriminată complicitatea la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită și falsul în declarația de avere.

Mai devreme, Ruslan Popov a fost eliberat de către CSP din funcția de adjunct al procurorului general, la fel la demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu. Ruslan Popov este învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Dosarul a fost trimis în judecată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău