Soția lui Puigdemont, românca Marcela Topor, ”nu știe dacă-și va mai vedea soțul vreodată”

  • 01 Noiembrie 2017 21:29
Soția lui Puigdemont, românca Marcela Topor, ”nu știe dacă-și va mai vedea soțul vreodată”

Jurnalista româncă Marcela Topor, soția președintelui separatist catalan destituit Carles Puigdemont, nu știe când își va revedea soțul - fugit din țară la Bruxelles - din nou acasă, la Girona, unde a rămas singură cu cele două fiice ale lor, scrie MailOnline.

Soția liderului separatist, în vârstă de 41 de ani, a fost fotografiată în public, miercuri, pentru prima dată după îndrăzneața fugă a soțului ei. Ea apare stresată și obosită în imagini, în care este surprinsă aducându-și fiicele acasă de la școală.

După ce le-a lăsat acasă, jurnalista a plecat din nou cu mașina la o întâlnire.

O sursă apropiată familiei a declarat pentru tabloidul britanic că ”ea se află într-o perioadă foarte dificilă. Nu știe dacă își va mai vedea soțul vreodată”.

Fostul președinte catalan, mai în vârstă cu 13 ani ca soția sa, a părăsit Spania luni, abandonându-și promisiunea de a ”rezista pașnic” eforturilor Madridului de a-i închide Guvernul, comentează MailOnline.

Topor a rămas singură cu copiii - Magalí (10 ani) și Maria (8 ani) -, după ce soțul ei a fugit de arestare în Belgia.

Puidgemont a anunțat marți, într-o conferință de presă la Clubul Presei, la Bruxelles, că nu intenționează să ceară azil în Belgia și a subliniat că se va întoarce acasă doar dacă va primi asigurări că va fi judecat corect. El nu a oferit niciun indiciu despe când ar putea să se întoarcă în țară.

El a fost citat să se prezinte la Audiența Națională joi și vineri, pentru a fi inculpat de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri, acuzații de care dacă va fi găsit vinovat rscă să fie condamnat la până la 30 de ani de închisoare.

Topor, o persoană timidă, trăiește împreună cu copii într-o casă modestă, la Sant Julià de Ramis, la aproximativ o oră și jumătate distanță cu mașina de Barcelona.

Soțul ei locuiește de obicei împreună cu ele, deși deține un apartament la Barcelona.

 

După ce Parlamentul catalan a proclamat vineri o republică, Puigemont s-a izolat în casa familiei, evitând lumina reflectoarelor, în timp ce țara a intrat în haos, scrie tabloidul.

El a fost fotografiat luând prânzul la un restaurant vecin și a urmărit duminică, la televizor, echipa locală, Girona, care a bătut Real Madridul acasă.

Topor, care vorbește spaniolă, engleză, catalană și română, este redactoră la revista de limbă engleză  Catalonia Today, fondată de soțul ei, și prezintă Catalan Connections, o serie de interviuri televizate difuzate de un post local.

Alintată de prieteni ”Mars”, ea l-a cunoscut pe Puidgemont în 1996, când a jucat într-o piesă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Amatori în orașul natal al viitorului ei soț. El era directorul centrului cultural în care s-a jucat piesa.

Fiica unei familii modeste din Vaslui, în România, Topor a absolvit Liceul Mihai Kogâlniceanu în 1994. Pitrivit unor informații de presă, este prezentată de către foști colegi de clasă ca ”o elevă discretă, harnică și pasionată de studierea limbilor străine”.

După liceu s-a înscris la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a studiat limbi străine.

Ea s-a implicat în teatru și a jucat în Catalonia pe când se afla în anul doi de studii. Atunci l-a cunoscut pe Puigdemont.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău