Soția lui Navalnîi l-a vizitat pe opozantul rus în închisoare și atrage atenția că este foarte slab

  • 14 Aprilie 2021 12:48
Soția lui Navalnîi l-a vizitat pe opozantul rus în închisoare și atrage atenția că este foarte slab

Iulia Navalnîia, soția lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, și-a vizitat marți pentru prima oară soțul în închisoare, unde acesta ispășește o pedeapsă de doi ani și jumătate, și a avertizat că este ''foarte slab'', transmite EFE, potrivit Agerpres.

''Nu am văzut niciodată pe cineva atât de supt la față, însă nu are de gând să cedeze'', a scris Navalnîia pe contul ei de Instagram.

Mesajul este însoțit de o fotografie în care apare Iulia și, pe fundal, centrul penitenciar numărul 2 din regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova.

''Vorbește cu dificultate și din când în când trebuie să se întindă pentru a se odihni'', a mai scris Iulia Navalnîia, care a adăugat că soțul ei a slăbit foarte mult de când a intrat la închisoare și chiar mai mult după ce a anunțat că intră în greva foamei, la 31 martie.

''Cântărește 76 de kilograme la o înălțime de 1,90. De la întâlnirea mea cu Aleksei sunt și mai îngrijorată pentru el'', a explicat Navalnîia, care a comunicat cu soțul ei prin telefon, separați de un perete de sticlă.

Iulia Navalnîia s-a referit și la denunțul pe care soțul ei intenționează să-l depună împotriva închisorii pentru că a fost împiedicat să citească Coranul, după cum a explicat chiar el pe Twitter. ''Cărțile sunt pentru noi toți'', a scris Navalnîi, care își exprimase dorința de a studia cartea sacră a tuturor musulmanilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău