Soția lui Navalnîi, în Parlamentul European: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să fiți inovatori

  • 28 Februarie 17:40
Soția lui Navalnîi, în Parlamentul European: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să fiți inovatori

Soția lui Navalnîi, Iulia, a ținut un discurs la Strasbourg în plenul Parlamentului European. Ea a vorbit despre înmormântarea soțului ei, menționând că nu este sigură dacă „se va desfășura pașnic sau dacă poliția îi va reține pe cei care vor veni să-și ia rămas bun”. Iulia Navalnîi a vorbit și despre Alexei, că era un „inovator” și i-a îndemnat și pe eurodeputați să fie la fel. „Este imposibil de îi făcut rău lui Putin cu încă o rezoluție sau cu încă un pachet de sancțiuni, care nu diferă cu nimic de anteriorul”, a comunicat ea, adăugând că „Putin este liderul unui grup criminal organizat” iar „inovația constă în faptul că trebuie de folosit metode care sunt întrebuințate în combaterea crimei organizate”.

Am crezut că în cele 12 zile, care au trecut de la uciderea lui Alexei, voi avea timp suficient ca să pregătesc acest discurs. Dar mai întâi noi o săptămână am luptat ca să ne dea trupul lui Alexei și să-i efectuăm înmormântarea. Apoi eu am ales cimitirul și sicriu. Înmormântarea urmează să aibă loc poimâine și încă nu sunt sigură dacă se va desfășura pașnic sau dacă poliția îi va reține pe cei care vor veni să-și ia rămas bun de la soțul meu”, a comunicat Iulia Navalnîi, pe 28 februarie.

Ea a mai spus că „pe de o parte, omorul public a arătat tuturor din nou că Putin este capabil de orice și că nu se poate negocia cu el”, scrie News Maker.

Dar pe de altă parte, văd cât de șocați sunt toți. Mulți cred că Putin nu poate fi învins. Și în disperare ei mă întreabă: cu ce să vă ajutăm? Și eu mă gândesc, cum ar fi răspuns Alexei la această întrebare? Alexei a fost un inventator. Nu sunteți lăsat la televizor? Începeți să faceți video pe YouTube, ca să le vadă toată țara. (…) Chiar și din Gulagul lui Putin, Alexei a reușit să transmită idei pentru proiecte, care au făcut Kremlinul să între în panică. Era opusul a tot ceea ce era plictisitor. Acesta este răspunsul la întrebare. Dacă vreți cu adevărat să-l învingeți pe Putin, trebuie să fiți inovatori”, a menționat Iulia Navalnîi.

În această luptă aveți aliați de încredere – zeci de milioane de ruși, care sunt împotriva războiului, împotriva lui Putin, împotriva răului pe care îl aduce el”, a conchis Iulia Navalnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Mon
23
Tue
23
Wed
13
Thu
9
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău