Soros prevestește o inevitabilă scădere a nivelului de trai al britanicilor după Brexit

  • 20 Iunie 2017 18:33
Soros prevestește o inevitabilă scădere a nivelului de trai al britanicilor după Brexit

Marea Britanie este ajunsă din urmă de realitatea economică, devenind clar că ieșirea din Uniunea Europeană va duce la scăderea nivelului de trai, consideră investitorul miliardar George Soros, relatează Bloomberg.

„Ne apropiem rapid de un moment de răscruce care caracterizează toate evoluțiile economice nesustenabile. Realitatea este că Brexitul este o propunere pierzătoare pentru ambele părți, dăunătoare atât pentru Marea Britanie cât și pentru Uniunea Europeană. Nu poate fi inversat, dar oamenii se pot răzgândi. Se pare că asta se întâmplă”, a scris Soros într-un articol publicat luni pe site-ul Project Syndicate.

Chiar dacă economia britanică a contrazis inițial estimările unei încetiniri imediate după votul surprinzător de la referendum, apar semne că cheltuielile de consum scad pe măsură ce deprecierea lirei sterline scumpește produsele. Economiștii intervievați în cel mai recent sondaj al Bloomberg anticipează o inflație de 3% ls sfârșitul acestui an.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a afirmat marți, într-un discurs la Mansion House în Londra, că presiunile inflaționiste interne rămân scăzute și nu se grăbește să crească dobânzile.

În primele comentarii majore din ultimele șase săptămâni, Carney a spus că vrea să vadă cum răspunde economia la realitatea negocierilor pentru Brexit. Lira a scăzut în urma remarcilor sale.

Soros a apreciat că eventuala ieșire a Marii Britanii din UE va dura cel puțin cinci ani pentru a fi finalizată, timp în cara Marea Britanie va organiza noi alegeri.

„Dacă totul va merge bine, cele două părți s-ar putea recăsători chiar înainte de a divorța”, a scris miliardarul.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău