Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturi la Indian Wells, după o victorie surpriză în fața lui Caroline Garcia, numărul 5 mondial

  • 15 Martie 2023 18:15
Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturi la Indian Wells, după o victorie surpriză în fața lui Caroline Garcia, numărul 5 mondial

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturi la Indian Wells, după o victorie surpriză în fața lui Caroline Garcia, numărul 5 mondial, scrie tvr.ro.

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, numărul 83 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a învins-o, miercuri dimineața (ora României), pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 5 WTA, scor 6-4, 4-6, 7-5.

După a trecut pe rând de Birrell, Keys și Pera fără a ceda vreun set, românca a reușit să e elimine pe numărul 5 mondial, Caroline Garcia.

Sorana Cîrstea s-a impus după două ore și 23 de minute, într-un meci disputat, în care a trecut pentru prima dată de franțuzoaică, în fața căreia pierduse precedentele două partide.

Sportiva atinge astfel pentru prima dată în carieră sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Indian Wells, o performanță extraordinară.

Românca a început meciul cu break, Garcia l-a recuperat imediat, dar Sorana a făcut un nou break la 3-3 și a câștigat primul set cu 6-4.

În actul secund, Sorana Cîrstea a condus cu 4-2, dar franțuzoaica a reușit patru ghemuri la rând și s-a impus cu 6-4.

Românca a început în forță și setul decisiv, în care s-a desprins la 3-0, cu două breakuri. Garcia a revenit din nou, a egalat la 4 și a preluat conducerea, 5-4. Însă finalul de set i-a aparținut româncei, care a reușit o nouă serie de trei ghemuri, impunându-se cu 7-5.

Garcia a avut în acest meci 8 ași, față de doar doi reușiți de Sorana. Sportiva noastră a comis și 5 duble greșeli, față de 3 ale adversarei sale. Sorana a avut un procentaj mai bun la punctele făcute cu al doilea serviciu, iar Garcia la cele cu primul.

„Nu am câștigat niciodată împotriva ei până acum. Știam ca e agresivă, știam că e în formă, înseamnă mult pentru mine că am reușit victoria. Am avut un presezon bun, m-am antrenat alături de Thomas Johansson și am simțit că joc bine, chiar dacă rezultatele nu au venit până acum, dar e un antrenor extraordinar. Le mulțumesc mult fanilor români care au venit azi să mă susțină, a fost extraordinar să îi am alături, cu inimile lor mari”, a declarat românca, la finalul meciului.

Sorana a fost susținută de mulți fani români la meciurile de la Indian Wells.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău