Sora liderului nord-coreean avertizează Seulul împotriva unui exercițiu militar comun, cu Washingtonul

  • 01 August 2021 16:35
Sora liderului nord-coreean avertizează Seulul împotriva unui exercițiu militar comun, cu Washingtonul

Duminică, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat că dacă Phenianul va desfăsura exercițiile militare comune cu Statele Unite, acestea vor dăuna posibilității ca cele două Corei să își reconstruiască relațiile, a transmis KCNA, presa de stat, scrie Rador.

Kim Yo Jong a declarat de asemenea că decizia recentă de a restabili liniile directe dintre cele două Corei nu ar trebui văzută decât ca reluarea legăturilor "fizice" și că ar fi "necugetat" să se presupună că summiturile vor urma cu ușurință. Comentariile sale vin pe fondul discuțiilor dintre cele două Corei legate de organizarea unui summit în cadrul eforturilor de a normaliza relațiile.

Washington și Seul urmează să participe la exerciții militare comune în luna august. "Guvernul nostru și armata noastră vor urmări cu atenție dacă Seul va participa la aceste exerciții agresive de război sau dacă ia o mare decizie. Speranță sau disperare? Nu de noi depinde", a afirmat Kim Yo Jong într-o declarație transmisă de KCNA.

Cele două Corei, care sunt încă, teoretic, în război, dupa ce conflictul din 1950-1953 s-a încheiat cu un acord de încetare a focului, și-au reluat legăturile directe marți, după ce acestea fuseseră întrerupte în iunie 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău