Sondajele arată date diferite cu privire la viitorul Parlament

  • 24 Noiembrie 2014 15:45
Sondajele arată date diferite cu privire la viitorul Parlament

La alegerile de duminica viitoare doar cinci partide ar accede în Parlament, potrivit unui sondaj de opinie, realizat de Centrul de Cercetare Sociologică din Moldova în perioada 11-20 noiembrie și dat astăzi publicității.

Un alt sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, ridică la 6 numărul partidelor care ar accede în Legislativ.
 
Potrivit sondajului realizat de Centrul de Cercetare Sociologică din Moldova, Partidul Comuniștilor rămâne pe primul loc în intențiile de vot cu 17,2%; fiind urmat de Partidul Liberal Democrat cu 15,2%; Partidul Democrat cu 13%; Partidul ”Patria” cu 8,2% și Partidul Liberal cu 6,5 la sută. Aproape de pragul accederii în Legislativ sunt  Partidul Socialiștilor - cu 4,7% și Partidul Liberal Reformator - cu 4,3%. În această situație, cele trei partide pro-europene ar acumula o nouă majoritate.


 
Politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației sunt, potrivit aceluiași sondaj, premierul Iurie Leancă și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, urmați de liderul PCRM, Vladimir Voronin și cel al PLDM, Vlad Filat.
 
Totodată președintele Centrului de Cercetare Sociologică din Moldova, Sergiu Raevschi, a remarcat că o mare parte din alegători încă ar mai putea să-și schimbe opțiunile.
 
Numărul celor care cred că Republica Moldova merge într-o direcție bună este aproximativ egal cu al celor care cred exact invers, iar problemele de care oamenii sunt preocupați, în primul rând, se referă la situația economică, sărăcie și corupție.
 
Un alt sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, făcut  public tot astăzi, ridică la 6 numărul partidelor care ar forma viitorul Parlament. Astfel, pentru PCRM ar fi gata să voteze 20,1% dintre persoanele intervievate, pentru PLDM – 15,7%, pentru PD – 14,1%. Pentru PSRM ar vota 13,5%, pentru Partidul „Patria” –7,8%, iar pentru PL – 7,3%, susțin realizatorii celui de al doilea sondaj.

 
Președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din R.Moldova, Victor Mocanu, a precizat însă că rezultatul votării ar putea fi altul decât cel exprimat în intențiile de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău