SONDAJ | Popularitaea lui Donald Trump a depășit, în premieră, cota de 45%

  • 07 Mai 2019 10:16
SONDAJ | Popularitaea lui Donald Trump a depășit, în premieră, cota de 45%

Cota de popularitate a președintelui Donald Trump a depășit 45%, potrivit unui sondaj realizat de institutul Gallup, o premieră de la sosirea politicianului republican la Casa Albă pe 20 ianuarie 2017, transmite marți AFP, preluat de Agerpres.

Conform celor mai recente cifre publicate de Gallup, 46% din americani susțin acțiunea președintelui SUA, față de 50%, care o dezaprobă.


Aceste cifre apar după publicarea unei serii de indicatori economici buni, precum și a raportului procurorului special Robert Mueller, ale cărui concluzii nu au confirmat existența unei complicități între echipa de campanie a lui Donald Trump și autoritățile ruse în alegerile prezidențiale din 2016.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 30 aprilie, înainte de ultimele dezvăluiri despre scrisoarea adresată de Robert Mueller ministrului justiției Bill Barr, care exprima nemulțumirea față de modul în care acesta a rezumat ancheta sa.

Popularitatea lui Donald Trump în rândul republicanilor rămâne la cota foarte ridicată de 91%, ea fiind de 12% în rândul democraților. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău