SONDAJ | Patru partide ar accede în Palament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri legislative. Cât ar acumula Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale

  • 11 Septembrie 2020 11:11
SONDAJ | Patru partide ar accede în Palament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri legislative. Cât ar acumula Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale

Patru partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri legislative, arată datele unui sondaj efectuat de compania „Date Inteligente”.

Este vorba despre Partidul Socialiștilor, care ar acumula 23 la sută din sufragii, Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 16, 3 la sută dintre alegători, Partidul Politic Șor – pentru care și-ar da votul 6,4 la sută dintre cetățeni, și formațiunea Partidul Nostru, care acumula 6,1 la sută din voturi. Celelalte partide politice nu ar trece pragul de 5%.

Vedem că avem 14,5 la sută din respondenți care au declarat că nu vor vota și fiecare al cincilea nu știe cu cine să voteze, a menționat directorul Departamentul Cercetare din cadrul Companiei iData, Veronica Ateș.

Cât privește alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, datele sondajul denotă că niciun candidat nu va acumula majoritatea voturilor alegătorilor din primul tur. 17 la sută dintre respondenți au declarat că vor vota pentru candidatul independent, Igor Dodon, iar 14,3% din alegători spun că o vor susține pe candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Ceilalți candidați ar acumula mai puțin de 10 la sută din sufragii.

În același, timp 30 la sută dintre respondenți au declarat că nu știu pentru cine să voteze, iar 13, 2 la sută au spus că nu vor vota.

Studiul sociologic a fost efectuat în perioada 20 august - 3 septembrie, pe un eșantion de 1 177 de respondenți din 77 de localități. Răspunsurile a fost colectate prin metoda „fața în față”. Marja de eroare este de 2,8 %.

.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău