Sondaj | Majoritatea rușilor sunt dispuși să uite crimele regimului stalinist, de dragul „respectării adevărului istorc”

  • 20 Iulie 2017 17:03
Sondaj | Majoritatea rușilor sunt dispuși să uite crimele regimului stalinist, de dragul „respectării adevărului istorc”

Rușii prefera sa auda despre succesele regimului stalinist și să nu li se aminteasca despre crimele dictatorului Iosif Stalin, potrivit sondajului realizat de „VCIOM-Sputnik“.

Astfel, mai mult de jumătate dintre ruși (62%) sunt de acord cu opinia că placuțele comemorative, busturile, picturile care spun despre realizările lui Stalin, ar trebui să fie plasate în locuri publice. În același timp, 65% dintre cetățeni sunt împotriva instalarii semnelor care amintesc despre crimele sale, relatează Pagina de Rusia. 

Cel mai interesant este faptul că motivul principal al consimțământului rusilor pentru instalarea de obiecte monumentale cu informații favorable lui Stalin este argumentul ”respectarii adevărului istoric”.

Tinerii sunt cei mai activi sustinatori ai plasarii monumentelor dedicate lui Stalin, în timp ce în rândul persoanelor în vârstă poziția dominanta este cea de opozitia fata de monumentele dedicate dictatorului.

Anterior, un alt sondaj realizat in Rusia a relevat ca dictatorul sovietic Iosif Stalin este pe primul loc în clasamentul figurilor proeminente din istoria Rusiei. Stalin i-a depasit în clasament pe actualul președinte rus Vladimir Putin și pe poetul clasic rus Alexandr Pușkin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău