SONDAJ la comanda PDM | Păreri împărțite privind formarea unor coaliții de guvernare. Câți cetățeni ar prefera alegeri anticipate

  • 09 Aprilie 2019 09:37
SONDAJ la comanda PDM | Păreri împărțite privind formarea unor coaliții de guvernare. Câți cetățeni ar prefera alegeri anticipate

Părerile cetățenilor sunt împărțite în privința unei viitoare coaliții de guvernare, iar aproximativ un sfert ar prefera alegerile anticipate, potrivit unui sondaj realizat de compania IMAS, la comanda Partidului Democrat.

Astfel, potrivit sondajului, 31% dintre respondenți ai prefera o coaliție dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, 20 la sută – PSRM-Blocul ACUM și doar 10%  –PDM-ACUM. Aproximativ un sfert din cei intervievați au optat pentru alegeri anticipate, iar 15 la sută nu au știut ce să răspundă.

La o întrebare directă dacă își doresc alegeri parlamentare anticipate, 30 la sută dintre respondenți au răspuns pozitiv. Ceva mai mult de jumătate din cei chestionați consideră că rezultatele vor fi diferite față de cele din 24 februarie.

În cazul unor alegeri, rezultatul nu ar diferi mult de cel de la scrutinul parlamentar: pentru PSRM au optat 30% din numărul total de respondenți, Pentru Blocul ACUM și PDM – câte 23%, iar Partidul Șor se situează la limita pragului electoral cu 5%, în timp ce 13,5% nu au prezentat o opțiune de vot.

Sondajul mai relevă că 58% din cei intervievați ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la UE, 47% – la Uniunea Eurasiatică, 29 la sută sunt pentru unirea cu România, iar 18% pentru aderarea la NATO. Dacă ar avea de ales între UE șu Uniunea Eurasiatică, 52% ar vota pentru integrarea Republicii Moldova în spațiul occidental, iar 38 la sută – în cel controlat de Moscova.

Sondajul a fost realizat la comanda PDM, pe un eșantion de 1110 respondenți din 96 de localități, marja de eroare estimată de compania organizatoare fiind de ±3.0%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău