Sondaj IRI: Maia Sandu, favorită la alegerile prezidențiale din toamna acestui an

  • 30 Martie 15:39
Sondaj IRI: Maia Sandu, favorită la alegerile prezidențiale din toamna acestui an

32% din respondenții unui sondaj realizat la comanda IRI (Institutul Internațional Republican) afirmă că intenționează să voteze la alegerile prezidențiale din toamna acestui an cu actuala șefă a statului Maia Sandu.

Ea este urmată de liderul socialiștilor Igor Dodon, cu 25%.

Pe locul trei se plasează primarul de Chișinău, Ion Ceban, cu 7%.

Fostul premier Ion Chicu, oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru furtul a peste un miliard de dolari din sistemul bancar al R.Moldova, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi ar obâine fiecare câte 5%.

Fosta guvernatoare a regiunii găgăuze, Irina Vlah ar acumula 4%.

Alți candidați ar acumula 1% sau mai puțin.

În același timp, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea R.Moldova Uniunea Europeană, 48% din respondenți ar vota pentru, iar 40% împotrivă.

Sondajul a fost coordonat de către Rasa Alisauskiene de la Baltic Surveys/The Gallup Organization. Lucrarea de teren a fost realizată de Magenta Consulting. Sondajul a fost realizat în perioada 27 ianuarie – 22 februarie a.c., pe un eșantion de 1 247 persoane, și are, potrivit autorilor, o marjă de eroare de 2,8%.

IRI este o organizație nonguvernamentală americană, apropiată Partidului Republican, care își propune să promoveze democrația și libertatea în lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău