SONDAJ | Încrederea rușilor în știrile de la TV s-a redus de la 79% până la 49%, în nouă ani

  • 16 Septembrie 2018 11:11
SONDAJ | Încrederea rușilor în știrile de la TV s-a redus de la 79% până la 49%, în nouă ani

În știrile televiziunilor din Rusia au în prezent încredere cu 30% mai puțini ruși decât în urma cu nouă ani. După cum rezulta din studiul „Levada Center”, publicat pe parcursul acestei săptămâni, credibilitatea știrilor TV în intervalul menționat a scăzut de la 79% la 49%, iar a informațiilor de pe Internet a crescut de la 7% la 24%.

Acest lucru se explica, în mare parte, prin abordarea unilaterală de catre televiziuni a reformei sistemului de pensii: 24% dintre ruși consideră că tema este acoperită mai obiectiv pe Internet decât la ​​televiziuni, notează Pagina de Rusia.

Alte subiecte care sunt acoperite în Internet mai „cuprinzător și obiectiv“ decât la televizor au fost mentionate de respondenți ca fiind: viata personala și bunăstarea oficialilor și politicienilor (24%), situația din economie (22%), proteste (21%) și politică externă (18%).

Cu toate acestea, rușii află știrile în continuare de la televizor. Totusi, proporția unor astfel de răspunsuri în nouă ani a scăzut de la 94% la 73%, iar a celor care prefera internetul a crescut de la 9% la 37%.

În rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, raportul dintre iubitorii de televiziune și Internet este de 49%, respectiv 54%, în rândul persoanelor de peste 55 de ani – 89% și, respectiv, 18%.

Directorul „Levada“, Lev Gudkov, explica creșterea neîncrederii în televiziune mai ales după anunțarea majorarii vârstei de pensionare.

„Credibilitatea fata de mass-media oficiala este in cădere, în special în rândul celor mai tineri și mai educați <…> Oamenii simt că la televizor nu se vorbeste despre factorii negativi ai reformei sistemului de pensii“, a spus Gudkov, potrivit Vedomosti.

El a adăugat că mulți telespectatori sunt prea obositi și de propaganda anti-occidentală, devenita fenomen obișnuit pentru televiziuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău