SONDAJ în Ucraina | 70% din alegători l-ar vota, în al doilea tur, pe Vladimir Zelenski, indiferent de cine ar fi contracandidatul

  • 19 Martie 2019 10:41
SONDAJ în Ucraina | 70% din alegători l-ar vota, în al doilea tur, pe Vladimir Zelenski, indiferent de cine ar fi contracandidatul

Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, actorul de comedie, Vladimir Zelenski, conduce detașat cursa electorală, scrie Libertatea Cuvântului din Ucraina.

Potrivit sursei citate, 34% din ucrainenii declarați deciși sunt gata să-l voteze pe Zelenski, arată datele unui sondaj realizat în luna martie de organizația „Peredovi Pravovi Inițiatyvy”.

În același timp, potrivit sociologilor, rating-urile ex-premierului Iulia Timoșenko și actualului șef al statului Petro Poroșenko sunt în scădere. Actualul președinte al Ucrainei este susținut de 14.22%, iar Timoșenko – de 12.9%. Iurie Boiko este susținut de 11,1 la sută din respondenți.

În plus, 70% din alegători sunt gata să voteze pentru Vladimir Zelenski în al doilea tur, indiferent de cine va fi rivalul său.

În același timp, aproape 82% dintre respondenți au declarat că vor merge să voteze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 16-17 martie. Marja de eroarea este de 1,5%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău