SONDAJ | Igor Dodon 55,6%, iar Maia Sandu 44,4%

  • 07 Noiembrie 2016 11:35
SONDAJ | Igor Dodon 55,6%, iar Maia Sandu 44,4%

Un sondaj făcut public astăzi îl cotează cu șanse mai mari în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale pe socialistul Igor Dodon, decât pe contracandidata sa Maia Sandu. Autorii sondajului precizează însă că nu au ținut cont de voturile diasporei.

Potrivit sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, 55,6% din numărul total de respondenți l-ar vota pe Igor Dodon în cel dea-l doilea tur de scrutin, iar 44,4% - pe Maia Sandu. Autorii sondajului precizează însă că nu au fost intervievați și reprezentanți ai diasporei, care ar putea să modifice rezultatele finale ale votului. În primul tur, Maia Sandu a obținut peste 75 la sută din voturi la secțiile de peste hotare.

De asemenea, doar 65 la sută dintre cei intervievați au declarat că opțiunea lor politică este finală.

Potrivit aceleiași cercetări, peste jumătate din cei intervievați consideră că au fost înregistrate încălcări în campania electorală, iar trei pătrimi sunt de părere că fraudele influențează mult sau foarte mult rezultatele alegerilor.

În pofida unor campanii de mobilizare a electoratului, în special a celui tânăr, sondajul arată că intenția de vot rămâne aproximativ aceeași ca și la primul tur de scrutin, când la urne s-au prezentat puțin peste 49% din electorat.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-5 noiembrie, adică imediat după primul tur de scrutin, pe un eșantion de 1.075 de respondenți. Marja de eroare, potrivit autorilor, este de 3%.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău