SONDAJ: Cei mai cotați candidați la alegerile prezidențiale, dar niciunul nu ar obține majoritatea voturilor în primul tur

  • 27 Iulie 2020 13:54
SONDAJ: Cei mai cotați candidați la alegerile prezidențiale, dar niciunul nu ar obține majoritatea voturilor în primul tur

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate Partidul Socialiștilor ar acumula 43,% din din rândul alegătorilor care au exprimat o opțiune politică la un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Acesta ar fi urma de PAS cu 23%, Partidul Șor - 6,5%, Partidul Nostru aproape 6% și Partidul Democrat - 5 la sută.

Președintele Igor Dodon și președinta PAS Maia Sandu sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Ei sunt și cei mai cotați candidați la alegerile prezidențiale, dar niciunul nu ar obține majoritatea voturilor în primul tur.

Două treimi din populația Republicii Moldova dispune de venituri care îi ajung doar pentru strictul necesar, sau nici pentru aceasta, potrivit aceluiași sondaj.

Cercetarea mai arată că 45% din cei intervievați susțin că trăiesc mai greu decât până la destrămarea URSS și doar 16% consideră că au un nivel mai înalt al calității vieții.

Sondajul mai relevă că opțiunile geopolitice ale cetățenilor rămân împărțite - 41% ar opta pentru aderarea Republicii Moldova la UE, iar 41,7% - la Uniunea Euroasiatică.

Sondajul a fost efectuat în perioada 14-24 iulie, pe un eșantion de 1175 de respondenți din 87 localități. Marja de eroare este de 3%.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău