Somalia | Șase morți în atentatul cu mașină capcană împotriva unei clădiri guvernamentale în capitala Mogadishu

  • 10 Septembrie 2018 15:16
Somalia | Șase morți în atentatul cu mașină capcană împotriva unei clădiri guvernamentale în capitala Mogadishu

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 16 au fost rănite luni într-un atac cu mașină capcană, revendicat de gruparea teroristă al-Shabaab, care a vizat o clădire guvernamentală din capitala Somaliei, Mogadishu, au anunțat poliția, martori și paramedicii, relatează AFP.

'A fost o explozie foarte puternică și, din primele informații, ea a fost provocată de o mașină plină de explozivi care a vizat cartierul general din districtul Hodan', în nord-estul capitalei, a declarat un ofițer de poliție. 

Vehiculul s-a lovit de un obstacol înainte de a exploda, a adăugat el. 

'Echipele noastre de paramedici ne-au informat în legătură cu existența a șase morți și au acordat ajutor unui număr de 16 răniți în explozie', a declarat directorul serviciului de ambulanță, Abdiqadir Abdirahman.

O coloană de fum era vizibilă deasupra locului exploziei. Imaginile arătau construcții prăbușite, între care și o moschee, unde salvatorii și civilii căutau victime.

'A fost o explozie enormă și peste tot era praf. Am văzut patru răniți duși de urgență la spital', a afirmat un martor, aflat în apropiere în momentul atacului. 

Atentatul a fost revendicat de grupul terorist al-Shabaab, afiliat al-Qaida, care comite cu regularitate atacuri cu bombă în capitala Mogadishu și în alte părți din Somalia. El încearcă să răstoarne guvernul central somalez și să stabilească propriile reguli pe baza interpretării radicale a legii islamice.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău