Somalia: Aproximativ 180 de militari kenyeni au fost uciși

  • 25 Februarie 2016 15:43
Somalia: Aproximativ 180 de militari kenyeni au fost uciși

Somalia a anunțat joi, 25 februarie, că aproximativ 180 de militari kenyeni au fost uciși într-un atac întreprins de Al-Shabaab în luna ianuarie asupra unei baze militare a Uniunii Africane (UA) aflate pe teritoriul somalez.

Aceasta ar putea fi cea mai gravă acțiune a grupării extremiste împotriva misiunii UA, relatează agenția DPA.

Președintele somalez, Hassan Sheikh Mohamud, a declarat pentru postul somalez Cable TV că aproximativ 180 de kenyeni au fost omorâți când islamiștii Al-Shabaab au luat cu asalt pe 15 ianuarie baza UA situată în localitatea El-Adde (sud).

În timpul atacului, Al-Shabaab indica un bilanț al victimelor de 100 de morți, iar Kenya nu a oferit niciun bilanț. Dacă bilanțul mai mic oferit de către Al-Shabaab este corect, atunci atacul ar putea fi una dintre cele mai devastatoare acțiuni ale islamiștilor împotriva trupelor UA în Somalia.

''Când circa 180 de tineri, aproape 200 de militari kenyeni, sunt uciși într-o zonă în interiorul Somaliei, este într-adevăr obligatoriu pentru mine ca președinte al Somaliei să merg în Kenya și să spun 'Îmi pare foarte rău pentru pierderile pe care le-ați suferit' '', a declarat Mohamud din Istanbul pentru postul de televiziune somalez.

Trupele kenyene fac parte din contingentul de 20.000 de militari ai Uniunii Africane care ajută Somalia să lupte împotriva Al-Shabaab, grupare afiliată rețelei teroriste internaționale Al-Qaida.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău