Soluții pentru o mai bună derulare al celui de-al doilea tur al prezidențialelor în străinătate, discutate de CEC ȘI MAEIE

  • 05 Noiembrie 2020 14:59
Soluții pentru o mai bună derulare al celui de-al doilea tur al prezidențialelor în străinătate, discutate de CEC ȘI MAEIE

Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), la care au discutat soluții pentru o mai bună derulare a celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, din 15 noiembrie.

Astfel, secțiile de votare deschise peste hotarele Republicii Moldova care au înregistrat un număr mare de votanți în primul tur, vor fi dotate cu mai multe urne și cabine de vot, informeze un comunicat al CEC. De asemenea, pentru o mai bună organizare a votării și asigurarea accesului pentru alegători, unele secții de votare își vor schimba adresa, iar deciziile luate în acest sens vor fi comunicate ulterior.

Fiind conștienți de faptul că în turul II de scrutin ar putea să se înregistreze o prezență la urne mai înaltă în rândul diasporei decât în ziua de 1 noiembrie, CEC a decis, în ședința de ieri, să majoreze tirajul buletinelor de vot pentru unele secții de votare din afara țării, precum și completarea birourilor electorale cu noi funcționari, mai amintește autoritatea electorală. Peste hotare au fost deschise 139 secții de votare. La primul tur de scrutin, alegătorii din diaspora s-au prezentat la vot în număr record, de aproape 150 de mii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău