Soluție aplicată în Bosnia și Herțegovina: Școală în aer liber, cu elevi așezați în băncuțe aranjate în formă de amfiteatru

  • 10 Septembrie 2020 09:28
Soluție aplicată în Bosnia și Herțegovina: Școală în aer liber, cu elevi așezați în băncuțe aranjate în formă de amfiteatru

Elevii unei școli aflate într-un sat din Bosnia și Herțegovina au început noul an școlar într-o clasă amenajată în aer liber. Conducerea avea în plan acest lucru înainte de pandemie, așa că lucrările au fost accelerate pentru ca elevii să poată sta la ore în mijlocul naturii.

Copiii stau în băncuțe distanțate între ele, într-un spațiu aranjat în formă de amfiteatru. Așa arată clasa în aer liber organizată la o școală din satul bosniac Kacuni.

Dzenan Hodzici, directorul școlii: Această sală în aer liber asigură libertate pentru elevi și profesori, sunt încântați. Profesorii se bucură că pot preda afară copiilor, este bine pentru ei. Nu le place să stea în spații aglomerate și mici, unde trebuie să păstreze distanța și să poarte mască. Aici, se pot distanța social și sta fără mască.  

Ideea de a face ore în aer liber este foarte apreciată de copiii care abia așteptau să revină la școală după o pauză de 6 luni.

Mă bucur mult că m-am întors la școală și mi-am văzut colegii. Ne-am revăzut după o perioadă lungă. Sunt fericit că avem această clasă pe care o putem folosi când nu stăm în interior, spune un copil.

Sala de clasă în aer liber a fost amenajată într-o lună. Va fi folosită cât timp vremea va permite acest lucru.

Mirza Begovici, profesor: Copiii s-au acomodat foarte bine în această clasă. Mă bucur că sunt relaxați și, în același timp, iau în serios procesul de învățare. Nu sunt distrași de faptul că se află în aer liber și au ocazia să fie mai gălăgioși și atenți. Se concentrează pe învățat. Cred că unele materii se predau mult mai bine afară, împrejurimile li se potrivesc mai bine.

Școala din Kacuni, la fel ca toate celelalte din Bosnia și Herțegovina, a împărțit clasele în grupuri mai mici de elevi, astfel încât să fie respectată distanța socială. În timp ce unii merg fizic la cursuri, ceilalți învață acasă, prin rotație.

Măștile sunt obligatorii în școlile din Bosnia și Herțegovina dacă nu se poate păstra o distanță sigură.

Statul cu o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori a înregistrat peste 21.000 de infectări și aproape 700 de decese provocate de noul coronavirus.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău