Solistul trupei italiene Maneskin, câștigătoarea concursului Eurovision, se va supune unui test antidrog

  • 23 Mai 2021 18:59
Solistul trupei italiene Maneskin, câștigătoarea concursului Eurovision, se va supune unui test antidrog

Solistul trupei italiene Maneskin, câștigătoarea celei de-a 65-a ediții a concursului Eurovision, se va supune unui test antidrog după un comportament semnalat ca fiind suspect în timpul competiției muzicale, au anunțat duminică organizatorii concursului, relatează AFP.

"Grupul a respins ferm acuzațiile de consum de droguri, iar cântărețul în cauză (Damiano David) se va supune în mod voluntar testării la întoarcerea în țară", a declarat Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) într-un comunicat.

"Au cerut chiar ei noaptea trecută, însă acest lucru nu a putut fi organizat imediat de EBU", se precizează în comunicat.

Damiano David va fi supus unui test antidrog la întoarcerea în Italia, după controversa provocată de un videoclip devenit viral în care poate fi văzut aplecându-se și atingând masa cu nasul în plină competiție, sâmbătă la Rotterdam, imagini care au fost văzute în direct în întreaga lume.

Cântărețul a fost întrebat despre incident în timpul conferinței de presă a trupei câștigătoare și a explicat că s-a aplecat pentru că chitaristul Thomas Raggi tocmai spărsese un pahar.

"Nu consum droguri. Vă rog, băieți. Nu spuneți asta. Fără cocaină. Vă rog să nu spuneți asta", a răspuns Damiano David.

Grupul a scris apoi pe contul său de Instagram: "Suntem pregătiți să ne supunem testelor deoarece nu avem nimic de ascuns". "Suntem cu adevărat șocați pentru că unii spun că Damiano consumă droguri. Suntem cu adevărat ÎMPOTRIVA drogurilor și nu am prizat niciodată cocaină", au dat ei asigurări.

Formația italiană Maneskin, alcătuită din patru membri, trei băieți și o fată, a fost declarată câștigătoarea concursului Eurovision 2021, desfășurat în Olanda.

Grupul a avut o prestație puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil ''garage rock'', intitulată ''Zitti e buoni'', care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiștilor. Grație unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanții Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

Maneskin au câștigat cu aceeași melodie și marele premiu la ediția 71 a festivalului cântecului de la San Remo din 2021. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău