Soldații ruși sunt uciși în Siria cu arme rusești (Experți militari)

  • 05 Mai 2017 10:43
Soldații ruși sunt uciși în Siria cu arme rusești (Experți militari)

Experții militari ruși care studiază armamentul din dotarea rebelilor și jihadistilor din Siria (ISIS și „Al-Nusra Front“) au descoperit ca armele cu luneta folosite de către acestia sunt montate dispozitive de vedere nocturna produse în Rusia, scrie „Kommersant“.

”Am găsit așa-numitele convertoare optoelectronice produse la întreprinderile din Rusia“, – a declarat ziarului o sursa.

Potrivit publicației, este vorba despre dispozitive de vedere pe timp de noapte din a treia generație, care permit „detectarea siluetei unei persoane la distanță de 400 de metri, chiar pe timp de noapte furtunoasă“.

Cum a ajuns ”electronica” de productie ruseasca în posesia ”militanților jihadisti” din Siria nu se stie. Ziarul Kommersant crede ca prin țări terțe, în care a exportat Rusia.

Recent, Rusia a consemnat mai multe cazuri de militari rusi ucisi de lunetisti rebeli din Siria, inclusiv pe timpul noptii. Ultimul caz este cel al ”consilierului militar” Alexei Bucelnikov, a carui moarte a fost anuntata de Ministerul rus al Apărării pe 2 mai. Ofiterul rus a fost ucis noaptea, in timpul unui instructaj pentru militari sirieni. Lunetistul a tras pe întuneric de la cateva sute de metri.

Sursa: PaginadeRusia

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău