Soldații ruși și-au doborât din greșeală propriile avioane și refuză să execute ordinele, spune Agenția britanică de spionaj cibernetic

  • 31 Martie 2022 09:05
Soldații ruși și-au doborât din greșeală propriile avioane și refuză să execute ordinele, spune Agenția britanică de spionaj cibernetic

Vladimir Putin a apreciat greșit situația din Ucraina, iar unii soldați ruși au refuzat să execute ordinele și chiar și-au doborât din greșeală propriile avioane, potrivit șefului agenției britanice de informații GCHQ, citat de CNN.

Într-un discurs la Canberra, Australia, directorul GCHQ, Jeremy Fleming, a spus: "Se pare din ce în ce mai mult că Putin a apreciat greșit situația. Este clar că a judecat greșit rezistența poporului ucrainean", scrie digi24.ro.

Fleming a spus că Putin a supraestimat capacitatea armatei ruse de a obține o victorie rapidă. 

"Am văzut soldați ruși – lipsiți de arme și cu moralul căzut – refuzând să îndeplinească ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborând accidental propriile aeronave", a spus el, fără a preciza când sau unde a avut loc acest lucru.

Consilierii lui Putin "se tem să-i spună adevărul", a subliniat Fleming.

Potrivit lui Fleming, Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie a observat "intenția susținută a Rusiei de a afecta guvernul ucrainean și sistemele militare" și a observat indicii care sugerează că hackeri ruși caută ținte în țările care se opun acțiunilor Kremlinului.

Fleming a spus că este "clar" că Rusia folosește mercenari și luptători străini pentru a-și sprijini forțele, inclusiv grupul Wagner.

"Ei urmăresc relocarea forțelor din alte conflicte și recrutarea de noi luptători pentru a-și spori efectivele", a spus el, adăugând că "acești soldați vor fi probabil folosiți drept carne de tun în încercarea de a se limita pierderile militare ruse".

Referindu-se la rolul Chinei în acest conflict, Fleming a spus: "Rusia înțelege că, pe termen lung, China va deveni din ce în ce mai puternică din punct de vedere militar și economic. Unele dintre interesele lor sunt în conflict; Rusia ar putea fi scoasă din ecuație".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău