Soldați nord-coreeni luptă alături de cei ruși împotriva Ucrainei, afirmă președintele Volodimir Zelenski

  • 14 Octombrie 10:35
Soldați nord-coreeni luptă alături de cei ruși împotriva Ucrainei, afirmă președintele Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ieri, 13 octombrie, că relațiile de apărare cu partenerii țării sale ar trebui să se schimbe în lumina transferurilor nord-coreene de persoane, precum și de arme către forțele ruse din Ucraina, transmite Reuters.

Kremlinul a respins, recent, afirmațiile Coreei de Sud conform cărora Coreea de Nord ar fi trimis personal militar pentru a ajuta Rusia în lupta împotriva Ucrainei și ar putea evalua o desfășurare mai amplă, scrie G4media

Vedem că alianța dintre Rusia și regimuri precum cel nord-coreean devine tot mai puternică”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

Nu este vorba doar despre transferul de arme, este vorba de fapt despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forțele armate ale ocupanților.”

Este evident că, în astfel de condiții, relația cu partenerii noștri trebuie să evolueze”, a adăugat el.

Linia frontului are nevoie de mai mult sprijin. Vorbim despre mai multe capacități cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina și mai multe provizii susținute pentru forțele noastre, mai degrabă decât despre o simplă listă de echipamente militare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:4,12 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău