Sofia Rotaru și alți artiști cer stoparea ostilităților din Ucraina

  • 01 Martie 2022 11:56
Sofia Rotaru și alți artiști cer stoparea ostilităților din Ucraina

Interpreta Sofia Rotaru, care s-a format și și-a început cariara muzicală la Chișinău, a anunțat pe Instagram că nu părăsește Kievul și se roagă pentru armata ucraineană și pentru pace în Ucraina.

„Independența și libertatea costă. Este adevărat. Dar chiar merită ca rachetele rusești să omoare civili, copii și să distrugă orașele Ucrainei? Aceste fapte îmi sfâșie inima! Sunt la Kiev! Mă rog pentru apărătorii noștri și pentru pace în Ucraina. Scriu acest text și, da, îmi tremură mâinile. Tremură pentru că în toată Ucraina au loc lupte sângeroase. Putere și pace tuturor”, a scris artista.

Tot pe Instagram, solistul trupei ucrainene Okean Elzy, Svyatoslav Vakarchuk, a postat un mesaj video în care le-a cerut rușilor, în rusă, să-l oprească pe președintele lor, Vladimir Putin. „Are loc o crimă de război. Numele criminalului se știe”.

În Rusia, Andrei Macarevici, conducătorul formației „Машина времени” (Mașina timpului), care a contribuit în anii 80 la trezirea oamenilor din fantasmagoria sovietică, i s-a adresat lui Vladimir Putin pe Facebook: „Oamenii de știință sunt împotriva războiului. Medicii sunt împotriva războiului. Scriitorii, artiștii, regizorii, actorii, muzicienii sunt împotriva războiului. Profesorii sunt împotriva războiului. Toți oamenii normali sunt împotriva războiului. Nu există altă cale. Cu cine vei rămâne, suverane?”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău