Șoferii sunt îndemnați să se abțină de la călătorii, cel puțin până la ora 15:00, când ninsorile vor înceta

  • 11 Ianuarie 2019 10:10
Șoferii sunt îndemnați să se abțină de la călătorii, cel puțin până la ora 15:00, când ninsorile vor înceta

Pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă și nu există trasee blocate, însă pe alocuri s-a format ghețuș, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

Cele mai periculoase sectoare de drum, în pantă, sunt supravegheate în mod special. Șoferii sunt îndemnați să se abțină de la călătorii dacă acestea nu sunt necesare cel puțin până la ora 15:00, când ninsorile vor înceta. 

Potrivit Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), în orele dimineții, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633,3 tone de material antiderapant și 294 de muncitori rutieri.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Șoferii pot verifica care este starea drumurilor în timp real, pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor: www.asd.md. Cei care nu au acces la internet pot să se informeze dacă un anumit traseu este sau nu blocat sunând la numărul de telefon: (022)225530, serviciu disponibil 24 de ore din 24.

Populația este îndemnată să fie precaută la drum, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău