Șoferii depistați în stare de ebrietate avansată vor fi trași la răspundere penală și vor pierde permisul de conducere

  • 19 Iulie 2018 10:27
Șoferii depistați în stare de ebrietate avansată vor fi trași la răspundere penală și vor pierde permisul de conducere

Șoferii depistați în stare de ebrietate avansată vor fi trași la răspundere penală și vor pierde permisul de conducere, iar pentru a-și recupera carnetul, vor fi obligați să aștepte patru ani și să susțină din nou examenele, potrivit unui proiect de lege pe care deputații urmează să-l discute astăzi în a doua lectură.

De asemenea, în loc de amendă, ei  vor fi obligați să presteze muncă neremunerată în folosul comunității. Proiectul mai prevede și dublarea amenzilor pentru depășirea vitezei.

Deputații vor examina astăzi în lectură finală și câteva inițiative legislative elaborate de Guvern privind modificarea legislației ce ține de statutul judecătorilor, organizarea judecătorească și răspunderea disciplinară a judecătorilor.

Adoptarea unei hotărâri judecătorești, prin care intenționat sau din neglijență gravă au fost încălcate drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, va constitui abatere disciplinară.

Potrivit proiectului, procedurile disciplinare vor putea fi pornite și împotriva judecătorilor care și-au dat demisia. Totodată, judecătorul va putea fi atras la răspundere disciplinară, indiferent de faptul că actul emis de acesta a fost sau nu contestat de justițiabil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău