Șoferii care vor comite încălcări minore nu vor mai fi sancționați. Care sunt condițiile

  • 18 Septembrie 11:43
Șoferii care vor comite încălcări minore nu vor mai fi sancționați. Care sunt condițiile

Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil sau cu placa de înmatriculare amplasată cu încălcarea standardului nu va mai fi sancționată cu puncte de penalizare. De asemenea, punctele nu vor fi aplicate pentru exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, precum și pentru exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare.

Guvernul a probat astăzi un proiet de lege ce vizează modificarea Codului contravențional. Astfel, încălcările care generează urmări nesemnificative pentru securitatea cetățenilor vor fi sancționate doar cu avertisment, conform unui comunicat de presă emis de Executiv.

Potrivit autorităților, acest lucru va fi posibil în cazurile în care șoferii vor întruni, cumulativ, câteva condiții. Avertismentul va fi aplicat doar dacă, pe parcursul ultimului an înainte de comiterea faptei contravenționale, persoana nu a fost sancționată pentru o contravenție similară și a achitat amenzile aplicate pentru faptele comise anterior.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău