”Memoriile deportărilor”, ediția a VI-a

  • 05 Iulie 2022 22:01
”Memoriile deportărilor”, ediția a VI-a

O ediție a ”Memoriilor deportărilor” care a avut loc în satul Peresecina, Orhei, cu vizionarea unui nou episod al filmului ”Memoriile deportărilor”

Pe data de 5 iulie 2022 în casa de cultură a satului Peresecina, Orhei, a avut loc a VI-a ediție a ”Memoriilor Deportărilor”, proiect inițiat de istoricul Octavian Tîcu, susținut de data aceasta de istoricul din Peresecina Ludmila Tihonov. În cadrul evenimentului a fost vizionat filmul ”Memoriile Deportărilor, episod VI”, dedicat deportaților din satul Peresecina, au luat cuvântul membrii echipei ”Expedițiile memoriilor” care a realizat acest episod al filmului – producătorul Virgiliu Mărgineanu și regizoarea Violeta Gorgos, directorul de imagine Oleg Popescu (OWH studio), istoricii Octavian Tîcu, Maria Gogu, Ludmila Tihonov. Cei prezenț

i în sala casei de cultură au ascultat istoriile triste ale sătenilor din familiile deportaților. În cadrul programului au evoluat interpreții Constantin Rotaru, Arsenie Botnaru, Victor Buruiană, Ion Rață și corul din satul Peresecina. Evenimentul a fost moderat de Oana Mărgineanu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău