Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 15 zile de concurs

  • 22 Februarie 2014 21:23
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 15 zile de concurs

Sâmbătă, 22 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat 7 titluri olimpice.

Ștafeta masculină a Rusiei a câștigat medalia de aur la biatlon. Succesul rușilor a fost realizat de următorul cvartet: Alexandr Volkov, Evgheny Ustugov, Dmitri Malyshko și Anton Shipulin. Medalia de argint a fost cucerită de Germania, iar bronzul a revenit Austriei. Norvegia, marea favorită, a terminat cursa pe locul 4.

Norvegia a reușit, însă, să obțină toate cele trei medalii în cursa feminină de schi fond cu start în bloc pe distanța de 30 km. Marit Bjoergen a cucerit medalia de aur, Therese Johaug a luat argintul, iar Kristin Stoermer Steira – bronzul.

Olanda a impresionat din nou la patinaj viteză, după ce a câștigat probele de pursuit pe echipe atât la masculin cât și la feminin. În concursul masculin podiumul a fost completat de Coreea de Sud și Polonia, iar în cel feminin, medaliile de argint și de bronz au fost cucerite de Polonia și Rusia.

La snowboard, în proba feminină de slalom paralel, s-a impus Julia Dujmovits din Austria care le-a devansat pe nemțoaicele Anke Karstens (argint) și Amelie Kober (bronz). În aceeași probă la masculin, campion olimpic a devenit rusul Vic Wild. Slovenul Zan Kosir a luat argintul, iar austriacul Benjamin Karl – bronzul.

Proba masculină de slalom, la schi alpin, a fost dominată de Austria, prin Mario Matt (aur) și Marcel Hirscher (argint). Henrik Kristoffersen din Norvegia a obținut medalia de bronz.

Cu o zi înainte de încheierea Olimpiadei, Rusia a trecut pe primul loc în clasamentul pe medalii la Soci, având 11 medalii de aur, 10 de argint și 8 de bronz. De asemenea cu 11 medalii de aur, Norvegia ocupă locul doi, având doar 5 medalii de argint. Canada și Statele Unite au câte 9 titluri. Totodată, gazdele JO au revenit pe primul loc și după numărul total de medalii. Rusia a obținut în total 29 de medalii, cu 2 mai multe decât SUA și cu 3 mai multe decât Norvegia.

Mâine, 23 februarie, în ultima zi de concurs, la JO de la Soci vor fi acordate trei titluri olimpice: la hochei pe gheață, proba de bob patru și la schi fond cu start în bloc pe distanța de 50 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău